Activiteiten volksdansen 2018/2019

Start van het dansseizoen

Open dansavond.  Voor iedereen die van dansen houdt!

20.00 uur   Algemene ledenvergadering, daarna dansen tot  22.00 uur

herfstavond

8  december

Dansmuzikantenworkshop met 's avonds een bal

EEN MUZIKANTENWORKSHOP DIE GRENZEN VERLEGT. DURF JIJ DE UITDAGING AAN?

Na vele jaren wachten organiseren we (Aad, Marga en Atie) een bijzondere muzikantenworkshop onder leiding van twee ervaren docenten (Monique Lansdorp en Hans Luijcx). We maken een verbinding tussen het verleden en het heden. De muziek is een onuitputtelijke bron aan inspiratie. We maken uitstapjes naar soms eeuwenoude basis en van daaruit slaan we de brug naar 2019, naar de generatie van nu en morgen. Aan de hand van bladmuziek speel en ontwikkel je arrangementen. En passant komen diverse aspecten aan bod: onregelmatige maatsoorten, kenmerkende ritmes en versieringen/ornamenten in de muziek, speelstijlen, vormen van meerstemmigheid. Wat maakt muziek juist muziek? Hoe breng je muziek tot leven? Hoe verleid je mensen om te dansen? ’s Avonds brengen we de gemaakte arrangementen ten gehore en proberen we de aanwezigen tot bewegen aan te zetten. We openen hiermee het bal; de dansers zullen verrast worden.

Wanneer : zaterdag 8 december

Waar : MFC De Bining. Engbert Pierswei 4. 8409 JW Hemrik. 0516 471 553

Tijd : Inloop 10.30 uur, start 11.00 uur, einde presentatie ongeveer 20.15 uur

Kosten : € 65 inclusief lunch en buffet

Aanmelden : ingevuld inschrijfformulier mailen naar margavanderwindt@xs4all.nl

Inschrijven mogelijk tot uiterlijk 17 november door middel van email: margavanderwindt@xs4all.nl

Betaling vooraf op NL 60 INGB 0702 4693 51 t.n.v. A. van Everdink  o.v.v. 8 december 2018 en de naam van de deelnemer.

De betaling moet uiterlijk 1 december naar bovengenoemde rekening zijn overgemaakt.